Kurs: Illustrator grunnleggende

Pris: 13500,-Varighet: 3 dager

Aktuelle Illustrator grunnleggende kurs

Ingen planlagte kurs?
Vi har for tiden ingen planlagte kurs i Illustrator grunnleggende, men send oss en epost, eller ring oss på 32 20 09 90, så finner vi en løsning!

Adobe Illustrator er bransjestandarden for vektorgrafikkprogramvare. Dette kurset gir deg den grunnleggende opplæringen for å komme i gang på best mulig måte. Adobe Illustrator er skaperverktøyet for proffe illustratører og grafiske formgivere, men også et program for deg som vil lage enkle illustrasjoner til web, Power Point, Word etc.

Adobe Illustrator setter standarden for vektorgrafikk med nyskapende funksjoner og kraftige verktøy for effektiv publisering av tegninger på WWW, på trykk og alle andre steder.

Bruk utvidede webfunksjoner som symboler, objektbasert stykking, overlappende stilark og forbedret støtte for SVG og Macromedia Flash (SWF) til å lage flott webgrafikk.

Håndter grafikk som gjentas på et websted effektivt og utforsk nye kreative muligheter med det nyskapende symbolverktøyet. Forvreng grafikk, tekst og bilder med dynamisk innkapsling og fordreiningseffekter og rediger deretter de forvrengte objektene.

Utnytt fordelene med forbedret ytelse, tettere integrasjon med andre Adobe produkter og optimalisert Mac OS X-støtte.

Bruk dynamisk datadreven grafikk for å arbeide effektivt: generer ulike varianter av tegninger automatisk ved å definere objekter som variabler og lage skript som kobler variablene til en database.

Produser ulike varianter av tegninger for forskjellige media, for eksempel avanserte trykkpresser, tilpassede websider, elektroniske bøker, lommedatamaskiner og trådløse enheter.

Med Adobe Illustrator kan du bruke grafikken til det du måtte ønske.

Noe av det man erfaringsmessig strever mest med i Illustrator er å mestre penneverktøyet. Derfor legges det ekstra vekt på å lære og mestre nettopp dette.

De viktigste begrepene og teknikkene gjennomgåes ved hjelp av praktiske øvelser.
 

Målsetting Illustrator grunnleggende kurs

Etter fullført kurs skal kursdeltakerne ha kjennskap til programmets fundamentale konsepter og beherske de viktigste funksjonene. Man skal kunne lage enkle illustrasjoner, logodesign osv.

Forkunnskaper Illustrator grunnleggende kurs

Deltagerne må på forhånd ha elementær kjennskap til bruk av Mac eller PC. Man behøver ikke å ha jobbet med Illustrator på forhånd

Dokumentasjon Illustrator grunnleggende kurs

Visual QuickStart Guide el. tilsvarende

Kursinnhold Illustrator grunnleggende kurs

 • Introduksjon
  • Brukergrensesnitt, Paletter, Menyer, Farger, websikre farger, vektor vs. pixler, filformater, oppløsninger, arbeidsmetodene
 • Verktøyene
  • Flytteverktøy, markeringsverktøy, tekstverktøy, formverktøy, tegne-/maleverktøy, pen/Beziér-verktøy, redigeringsverktøy, rotere, skalere, reflektere, formovergang og fargeovergang
 • Layers
  • Introduksjon til lag, lage et nytt lag, kopiere lag, slette lag og arrangere lag
 • Vektormanipulasjon
  • Lage/tegne egne figurer, manuell tegning over en innscannet mal, redigere vektorobjekter, strek- og fyllfarge, effekter, styles, gjennomsiktighet, gruppere objekter, slå sammen objekter og justere objekter i forhold til hverandre
 • Samspill med andre programmer
  • Import/eksport av filer
 • Kundens ønsker

Metodikk Illustrator grunnleggende kurs

Gateway tilbyr praktisk og virkelighetsnær opplæring.

I tillegg til å jobbe med kurs og opplæring, er våre instruktører også konsulenter som jobber med utvikling og problemløsninger i den aktuelle programvare. Dette betyr at instruktørene kjenner den praktiske bruk av programmet i ulike bedriftsmiljøer.

Vi har som oftest små grupper på kurs, slik at kursleder kan ta seg av hver enkelt. Alle deltakere får egen PC under kurset. Kursleder vil vise ulike teknikker på storskjerm, deltakerne vil deretter få oppgaver der de kan prøve ut disse teknikkene.